Szent liturgia


Holnap 2016. szept. 19-én, reggel 07.30-kor szent liturgiát szolgálunk. 

Ezen a napon emlékezünk Szent Mihály Arkangyal csodájára:

Frígiában volt egy Szent Mihály Arkangyal tiszteletére épült templom, amelyet egy laodíceai lakos építtetett hálából, miután beteg lánya meggyógyult. A templom mellet volt egy gyógyító erejű forrás. Akkor még a pogány apának álmában megjelent Szent Mihály Arkangyal és feltárta előtte, hogy amennyiben a lánya iszik a forrás vizéből, feloldódik a némasága.

Valóban így is történt. Miután a lány ivott a forrás vizéből, beszélni kezdett. Ezek után az egész család megkeresztelkedett és hálából templomot építtettek a forrás mellet Szent Mihály Arkangyal tiszteletére.

A forráshoz nem csak keresztények, de pogányok is jöttek, akik gyógyulást találtak, ezért elfordultak a bálványimádástól, és hittek Krisztusban.

Ebben a templomban évig szolgált oltárosként egy Archippos nevű férfi. Példás élete és a Krisztusról való beszédei nyomán, sok pogányt vezetett Krisztushoz.

A kitartó pogányok viszont odaadásáért gyűlölték Archippost, ezért elhatározták, hogy lerombolják a templomot és így a templommal együtt Achrippos is elvész, akik soha nem távolodott a templomtól. Céljuk elérése végett, egyesítettek két hegyi folyót és az így felerősödött folyamot a templomra irányították.

Achrippos buzgón imádkozott Mihály Arkangyalhoz, hogy kerülje el a templomot a pusztulás. Ekkor megjelent Szent Mihály Arkangyal és pálcájával a földre ütve, egy hasadás keletkezett a hegyben, ahová befolyt a zuhogó vad folyam. A pogányok a csodát látva elfutottak, az ott lévő keresztények pedig Achrippossal együtt áldották az Isten és hálálkodtak Szent Mihály Arkangyalnak a csoda végett.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Szent Mózes hajlékának hírei

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: