A mérték


Adjatok és adnak majd nektek is: jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak visszamérni nektek is. Lk6,38.

Manapság, noha nem csak Grúziában, de ott is, nagyon drága a gyógykezelés. Ebből ered talán sok egészségügyi dolgozó érzéketlensége is a betegek iránt: van pénzed, segítünk, ha nincs, akkor majd csak lesz valami. És bizony néha ez a valami megrázó tragédiával tud végződni.

ill.Egyik grúz város taxisa, egy vérző kisfiúra figyelt fel az utcán, akit gyorsan elvitt a közeli baleseti osztályra. Ott viszont még csak fogadni sem akarták a gyereket. A nővérek össze-vissza rohangáltak, méltatlankodnak, de semmit sem tesznek. Az orvosnak pedig eszébe sem jut, hogy a rendelőbe jöjjön. Azt mondja: mi értelme van megműteni? Ha netalán meghal, ki fizeti majd meg a munkámat? És nyugodtan tovább ül a szobájában.

Ekkor a taxis lecsatolta a nyakáról az aranyláncot, amelyen egy kereszt volt és azt mondja: emberek maguk, vagy mik? Itt van maguknak! Csak jöjjön már a sebész!

Mire az orvos, nem sietősen, lejött a szobájából a rendelőbe, a kisfiú a vérveszteség miatt meghalt. Amikor az orvos a halott kisfiúhoz lépett, akkor látta, hogy az ő saját fia fekszik előtte holtan.

Рассказ, Открытые небеса.-sf-

Reklámok
Explore posts in the same categories: Írások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: