Van-e napjainkban igazi keresztény?


Levél egy fiatal tanárhoz

oreg

Vannak, sokan vannak. Ha nem lennének, akkor a ragyogó nap kialudna. Mert miért is világítana egy ilyen értékes fényforrás egy állatseregnek?

Sok papírra lenne szükségem ahhoz, hogy leírjam azt a rengeteg gyönyörű példát az igazi keresztényekről, akiket csak én magam láthattam életem során. Neked is sok időbe telne azt elolvasnod és lelkedet kényeztetned. Egyelőre találd meg te magad, ebben az egy példában.

Tavaly nyáron Mácsvában voltunk. Egy kis állomáson vártunk a vonatra. Megfigyeltem egy idős parasztasszonyt a sínek mellett. Ráncos, idős arc, de csodás és titokzatos fénytől elárasztva ragyogott, úgy, ahogyan azt gyakran megfigyelhetjük a lelki emberek arcán. Megkérdeztem tőle:

– Kit vársz, nővérem?

– Hááát, azt, akit majd az Úr küld hozzám – válaszolta ő.

A további beszélgetésünkből kiderült, hogy minden nap eljön az állomásra, hogy lássa, lesz-e olyan árválkodó utas, akinek szüksége lenne kenyérre vagy szállásra. És ha rátalálna ilyenre, akkor azt örömmel fogadná úgy, mintha csak Maga az Úr küldte volna. Házába vezetné, amely mindössze egy kilométerre volt az állomástól.

Beszélgetésünk közben az is kiderült, hogy olvassa a Szentírást, jár az istentiszteletekre a templomba, böjtöl és betartja Isten összes törvényét. Szomszédjai később elmondták, hogy ez az asszony egy igazi szent.

A végén szerettem volna megdicsérni az ő evangéliumi vendégszeretetét. Mielőtt azonban bármit is mondtam volna, ő sóhajtott egyet, és azt mondta:

– Vajon nem mi vagyunk az Ő vendégei minden nap, az egész életünk során?

És szemében ragyogni kezdtek a könnyek.

Ó kegyes és édes emberi lélek! Fiatal barátom, hogyha a nemzedékek tanítójának hívnak, akkor gyakran meg is szégyenülhetsz, ha viszont a nemzedék tanítványának, akkor sohasem fogsz megszégyenülni.

Isten Szent kegyelme világosítson meg téged!

Szent Nikolaj Velimirović -IK-

Reklámok
Explore posts in the same categories: Lelkiség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: