Jairus leánya


Ma a Szentírás egy sokak által jól ismert történetet tár elénk. Jairus, a zsinagóga elöljárójának 12 éves lánya halál közeli állapotban van, ezért az apa elhatározza, hogy elmegy, megkeresi a Názáreti Jézust, akiről már sokat hallott, hogy megkérje, imádkozzon beteg lányáért.

Ebben a történetben azonban egy másik csodálatos dolog is történt. Ugyanis, amikor Jairus házához ment Jézus, útközben egy vérfolyásos asszony vette a bátorságot, és hite által legyőzve minden kételyt és félelmet, átlépve a kor etikai szabályait, megérintette Jézus ruhájának szegélyét.

Amikor tisztázódott a dolog, hogy ki és miért érintette meg Jézust, valamint nyilvánvaló lett eme érintésnek az eredménye, nagy megnyugvás, öröm, és Isten iránti hála töltötte ez az emberek lelkét.

De jaj, ebben a pillanatban, tragikusra fordul minden: jöttek Jairus szolgái, és elmondták a számára szívszakasztó hírt – meghalt a lányod, ne fáraszd a Mestert!

Tűz és víz találkozik ebben a történetben, élet és halál áll egymással szemben, és az ember tehetetlenül szemléli mindezt, mert ereje és képességei be vannak határolva. Viszont közöttük van Az, Aki mindent megtehet. Ezért a rettentő hír közlése után, nyugodt hangon fordul a Mester Jairushoz és azt mondja: nem halt meg, csak alszik.

A ma embere, de talán azt is mondhatjuk, hogy az akkoriak is, sokan gondolhatták magukban, hogy a Mester részéről ez csak egy kegyes hazugság, a vigasz szavai.

De itt nem a hazugság különféle fortélyaival ügyeskedő ember beszélt, és mondta ezeket a szavakat, hanem Maga az Isten Fia, hogy mindaz, aki hisz Benne, örökké éljen. A menny és a föld, az élet és a halál Ura van jelen ebben a történetben.

És ez az Úr lép be Jairus házába is, ahol, noha minden ellene szól annak, amit mond és tesz, végeredményben mégis újabb csoda történik, és aki eddig is hitt Benne, annak hite most még erősebbé lesz. Jairus épségben visszakapta lányát, a vérfolyásos asszony meggyógyult betegségéből.

Lám, maga Jézus jön el, és szó szerint, megérinti beteg lelkünket, testünket, megoldása van gondjainkra. Mégis, sok esetben máshol, és másnál, másképp keressük a megoldásokat, ami arról tesz bizonyságot, hogy még nem eléggé forrott ki a hitünk, nem jutottunk el arra a szintre, hogy egy Isteni érintéssel meggyógyuljunk. Pedig Ő Maga mondja: minden lehetséges annak, aki hisz. Ámin.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Prédikációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: