Minden szentek vasárnapja


A mai napon minden szentek emlékét ünnepeljük, mindazokét, akik meghallották Krisztus szavát, akiknek a szíve és értelme lángra lobbant, és elindultak szerte a világba, hogy hirdessék az örömhírt. Ők arról beszéltek, hogy az Isten úgy szerette a világot, hogy belépett abba, hogy soha többé ne hagyja azt el, és hogy Saját feltámadásában mindent belefoglaljon, a számunkra a világot jelenti: az Ő testében – az egész látható világ, az Ő lelkében – az egész emberi világ, amelyet jobbján rendezett el, az Atya jobb kezénél.

Ez nem csupán egyházi dicsőség, de felhívás, amely mindannyiukhoz szól. Ma az Evangélium felvívást intéz felénk, az Apostoli levél arra ösztönöz, hogy úgy szeressük az Istent, hogy kitartó tanítványaivá váljunk. És ez azt jelenti, hogy a Benne való hitünk, napról napra, mennél tovább, annál jobban valóságos igazsággá váljon, úgy, hogy bennünket látva, lássák, hogy hogyan élünk, kik vagyunk, hogy mások is elhiggyék, hogy Krisztus üdvözíteni jött a világot, és hogy megéri követni Őt, mint egy Tanítót és barátot.

Szent Jakab apostol, amikor korának embereihez szólt, azt mondta: mutasd meg nekem tettek nélküli hitedet, én pedig megmutatom neked a tetteiből fakadó hitemet… Épp ezért, menjük a világba, amely most szegényes és szenved, amely elveszítette útját, hogy elvigyük számára az örömhírt. Nem csupán csak arról adva hírt, hogy az Isten eljött és köztünk lakozik. De azt is hirdessük, hogy Ő megmutatta számunkra az utat, hogy Ő az út, és példát adott mindenki számára, hogy hogyan kell követni Őt: nem szolga módjára, nem mint ha béresei lennénk, hanem örömmel amiatt, hogy ez a követés azt jelenti, hogy megkaptuk a teljességet és, hogy mélységes bennünk az élet, és amely kiáradhat másokra is.

Ebben rejlik a mai örömhír.

Gondoljunk szentjeinkre, és igyekezzünk úgy leélni az életünket, hogy örvendezhessenek miattunk, hogy vannak követőik, akik méltóak Krisztushoz, és méltóak ahhoz, ahogyan ők maguk is leélték az életüket.

Митрополит Сурожский Антоний. -Sf-

Reklámok
Explore posts in the same categories: Ünnepek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: