Szárovi Szent Szerafim elhunyta


Január 2./15.

Amikor a tizenkettedik alkalommal, egyben utoljára jött el hozzá az Istenszülő, az esemény mintegy előjele volt a Bátyuska földi élete végének, és az eljövendő, enyészhetetlen dicsőségnek. Szerafim atya 1833. január elsején volt utoljára templomban. Részesülvén a Szent Titkokban, elbúcsúzott a testvérektől. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy testi ereje a végét járja, azonban lelkileg nagyon erős volt, nyugodt és vidám. Aznap este a cellájában húsvéti énekverseket énekelt.

Másnap reggel, január másodikán, hat órakor, Pál atya a templomba igyekezett, amikor füstszagot érzett a Bátyuska cellája irányából. Belépve oda, különös látvány tárult elé – térden állva találta az Öreget, az Istenszülő ikonja előtt. Kezei kereszt alakban az olvasóállványon, azon a könyvön, amelyből az imádságait olvasta, feje pedig a kezein pihent.

Testét a saját maga készített tölgyfa koporsóban temették el, a főtemplom oltárának jobb oldalán, ahogyan azt a Bátyuska még életében meghagyta. Sok csoda történt ezekben a napokban a monostor területén. Ezek a csodák alapjául szolgáltak a Bátyuska, hetven évvel későbbi szenté avatásának.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Szárovi Szent Szerafim

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: