Szerafim (Tyjapocskin) atya – IV.


A püspökön kívül sok civil ember is tartott előadást, és örültem annak, hogy sok szép és hasznos elképzelés hangzott el a keresztény ember számára. A legfontosabb azonban az, hogy mindezek az életben meg is valósuljanak. Sokszor volt alkalmam különböző konferenciákon, előadásokon részt venni, és egyik alkalomban sem tudtam szabadulni a gondolattól, mely szerint – gyönyörűen elbeszélgettünk, és ezzel a dolog be van fejezve. Itt, Rokitnoban, azonban láttam, hogy a szavak mögött tettek állnak. Ezek az előadások semmiképp sem hasonlítottak egy bizonyos szervezet előadás-sorozatának, melynek nincs más célja, mintsem a vezetéssel szemben leróni a kötelességüket – vagyis a tervnek megfelelően, meghatározott számú előadást tartani.

Maga az előadásokat megelőző ájtatosság is, valamint az egész eseménynek a hangulata, a témák mélysége, a szemmel látható tenni akarás, arról tanúskodtak, az elképzelések nem mennek feledésbe. Nyikolaj atya már az egyes előadások alatt konkrét megbeszéléseket folytatott. Őt nem érdekli a protokoll, egyszeriben elhatározza, és már teszi is a dolgát.

Ültem a terem sarkában, és őszintén örültem Rokitno lakosainak. Nem sok ilyen közösség található manapság, ahol ilyen csodálatos és rendkívül szükséges beszélgetések folynak az élet helyes folyamatát illetően, a nemzeti és lelki hagyományokra alapozva azokat. A pódiumon Nyikolaj atya izgatottan örvendező arccal ült, akinek a feje mögül szeretettteljesen és titokzatosan nézett ránk Szerafim (Tyjapocskin) atya.   Ez ugyanaz a fénykép volt, csak többszörös nagyításban, mint amilyet nekem ajándékoztak harminc évvel ezelőtt.

Александр Богатырев

Reklámok
Explore posts in the same categories: Lelkiség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: