Mondá az Úr


Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy akarjátok, hogy veletek is bánjanak. Mert ha csak azokat szeretitek, akik benneteket is szeretnek, milyen hálát várhattok érte? Hisz a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Mert ha azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek, milyen hálára számíthattok? Hisz így a bűnösök is tesznek jót. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálát várhattok érte? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanazt visszakapják. Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, a Magasságosnak lesztek a fiai, hisz ő is jó a hálátlanokhoz és a gonoszokhoz. Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.

(Lk 6,31-36)

Ezen a vasárnapon Krisztus világosam megadja számunkra a nyugodt és kiegyensúlyozott élet receptjét. Hányszor hallottuk, hányszor olvastuk ezeket a szavakat? Mégis, jogos a kérdés: mi változott életünkben Krisztus szavai hallatán?

Szinte semmi.

Sokszor találjuk magunkat szembe olyan, magát kereszténynek mondó emberrel, aki arra tette fel életét, hogy éppen az ellenkezőjét tegye. Minden erejével azon van, hogy úgy bánjon, beszéljen, cselekedjen, úgy viszonyuljon embertársaihoz, ahogy ő maga nem szeretné, ha bánnának vele.

Sokszor merül fel az emberben a kérdés, miért segítsek én rajtad, mi hasznom származik belőle? A legkevesebb az, amikor legalább egyenrangú partnerek szeretnénk lenni az adás és kapás esetében.

Korunk felfogása tekintetében, szinte elfogadhatatlan az, amit ma Krisztus elénk tár, amire tanít. Ne feledjük azonban, hogy a szent dolgok, a bűnbocsánat, az üdvösség, az életszentség, a prófétai tehetség, ezek mind Krisztus szavai betartásának következményei.

Aki képes irgalmas lenni, az maga is irgalmasságot nyer, és fáradozásai eredményeként a Magasságos fiává lesz.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Prédikációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: