A jószívvel adott adományt nem emészti tűz


Sokféle hír jelenik meg naponta a megszámlálhatatlan információs csatornák jóvoltából. Sokszor olyan dolgokból tudósítanak úgy, mint rendkívüli eseményről, amelyeknek valójában semmi különös jelentőségük sincs. A média igyekszik minden lehetséges eszközzel lekötni az emberek figyelmét.

Ma egy olyan eseményről sikerült tudomást szereznem, amelyből bizonyára nem lesz világhír, mert a szenzációra éhes olvasóközönség bizonyára egyszerű véletlennek nevezné a történteket.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért, érdemesnek, de még inkább fontosnak tartom tovább adni ezt a megható és elgondolkodtató történetet. A címet maga a szerző adta a történetnek, aki egy oroszországi orthodox pap. A következtetéseket, vagy a tanulságot – azok megállapítását, az olvasóra bízom.

Ma egy sms érkezett az atyához a következő tartalommal:

“Atya, a falunk egy fél óra alatt teljesen kiégett. Az egész csupán csak egy füstölgő rakás. Emberáldozatot nem követelt. Egyetlen ház maradt meg sértetlenül a nagy tűzvész közepén, a tűz egyszerűen csak körbement rajta”.

Ez a le nem égett ház egy nagyon szegény, sokgyermekes családé Ukrajnában, amelyet az Oroszországban gyűjtött adományokon építettek fel. Az sms küldője éppen a közelben tartózkodott. Akaratlanul is a következő fogalmazódott meg bennem: A jószívű adományt nem emészti tűz.

Ez azt jelenti, hogy azon emberek jó szándékát, akik erre a házra adományoztak, még egy Jótékonykodó segítette – maga az Isten, Aki az adományozók áldozatkészségét kedvesen fogadta. Lám, még az örök tűztől is megment a jószívű adomány.

kolokolchik-lby.livejournal.com

Reklámok
Explore posts in the same categories: Írások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: