Péter és Pál


Jún 29/Júl 12

Az ünnep beálltával véget ér az apostolfejedelmek tiszteletére rendelt böjt. Örvendezik az egész teremtett világ ezen az ünnepen, mert a sötétség eloszlatóit ünnepeljük. Azokat, akik felbecsülhetetlenül sokat tettek a hit dolgában.

Általuk lett valósággá, hogy az egész világon hirdetik az Evangéliumot. Mielőtt ez megtörtént volna, Isten akarata rejtve volt. Az Evangélium hirdetése révén nyilvánvaló Isten akarata.

Az Evangélium megmondja nekünk, mit kell szeretnünk, mit megvetnünk, mit kell tennünk, mit kerülnünk, mit kell, hogy reméljünk.

Mindezek ellenére, mint akinek nincs füle, mint akinek nincs szeme, sok dologban nem látunk, nem hallunk, és amikor saját ostobaságunk kelepcéjében testi és lelki fájdalomtól jajgatunk, mindezt azzal tetézzük, hogy ezekért Istenre haragszunk.

Ne Istenre, de önmagunkra haragudjunk.

Az apostolok tanítása biztos úton vezet minket Isten Országa felé, noha ez az út nem mentes a megpróbáltatásoktól. De ugyan ki mondta valaha is, hogy nehézségektől mentes lesz annak az útja, aki Istent választja.

Emlékezzünk csak: “Nem nagyobb a szolga Uránál…”

Tudták ezt az apostolok, akik életük árán is hirdetni akarták – és hirdették is – az Evangélumot. Ez tehát a mai ünnepnek az oka, hogy fényesen ünnepeljük a hit szócsöveinek, Péternek és Pálnak emlékét.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Ünnepek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: