Szerafim bátyuska imarendje


Tiszteletreméltó Szárovi Szerafim minden hozzá fordulónak a következő imarendet ajánlotta: “Minden keresztény, amikor felébred, álljon a szent ikonok elé és imádkozza el legalább az Úr imádságát, a Miatyánkot, háromszor, a Szentháromság tiszteletére, majd az Istenszülő énekét – Istennek Szűz Szülője örvendezz, szintén háromszor, majd végül a Hitvallást, egyszer.

– Befejezve az ilyen módon történő imádkozást, utána mindenki foglalkozzon azzal a dologgal, amivel meg lett bízva, vagy el lett hivatva.

Munka közben, akár odahaza, vagy bárhová menve, útközben, csendesen mondja: Uram, Jézus Krisztus Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön. Ha pedig mások veszik őt körül, akkor végezze a dolgát, vagy legalább elméjében mondja Uram, irgalmazz, és így folytassa délig.

Közvetlenül ebéd előtt, mondja el a reggelre ajánlott imarendet. Ebéd után pedig folytassa dolgát, – és csendben mondja: Legszentebb Istenszülő, üdvözíts engem, bűnöst, vagy pedig Uram, Jézus Krisztus, az Istenszülő által könyörülj rajtam, bűnösön, és így folytassa egészen lefekvésig.

– Lefekvés előtt minden keresztény ismét mondja el a reggelre ajánlott imarendet, ezek után, mielőtt elaludna, vessen keresztet magára”.

– Aki ehhez a rendhez tartja magát, – mondja Szerafim atya, – elérheti a keresztény tökéletesség mértékét, mert az említett három imádság – a kereszténység alapja:

Az első, mint amelyet Maga az Úr adott, minden ima képmása.

A másodikat az Arkangyal hozta a mennyből, Szűz Mária üdvözléseként, mint az Úr Anyjának.

A Hiszekegy pedig, röviden magába foglalja a keresztény hit az üdvözítő dogmáit.

Azok számára, aki különböző okok miatt lehetetlen elvégezni ezt a rövid imasort, azt tanácsolta a tiszteletreméltó Szerafim, hogy bármilyen helyzetben mondja azt: akkor is, amikor foglalatoskodik, a folyosón, de az ágyon is, aminek alapjául a Szentírás szavait vegye: Mindaz, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Szárovi Szent Szerafim

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: