Örvendezz, Nektáriosz, Isten főpapja!


A tiszteletedre szentelt templom papja rosszindulatú daganattól gyötörve, nyugtalankodott, te pedig, Nektáriosz, testben megjelentél neki, és csókkal illetted. Az pedig azonnal gyógyulást nyervén, téged többé nem látott, és Istenhez könnyek között így kiáltott: Alliluija.

(akathisztosz 4. kondák)

Mint azt korábban hírül adtuk, a nagymihályi székesegyházban Szent Nektáriosz tiszteletére virrasztást tartottunk. Az ereklyével való ünnepélyes bevonulás pontban este nyolc órakor történt, amit a virrasztó istentisztelet követett. A vecsernye végén a szolgáló papság a templom közepére, az ereklyéhez vonult, ahol akathisztoszt énekeltünk a szent tiszteletére.

A hajnali istentiszteleten, az Evangélium után a résztvevőket a megszentelt olajjal való kenetben részesítette György, nagymihályi érsek. Különös hangulatot biztosított a csupán csak gyertyafénynél tartott istentisztelet.

Miután véget ért a virrasztó istentisztelet, a szent liturgiához készültünk, melyen sokan járultak a szent Titkokhoz. Méltó, imádságos hangulatban, a hajnali órákban ért véget a szertartás, amit a katedrális híveinek jóvoltából adott agapé követett. Lelkiekben gazdag élménnyel térhetett mindenki otthonába.

Mélységes hálánkat fejezzük ki ezért a lehetőségért, mert mint az ismeretes, Szent Nektáriosz hathatós közbenjárója minden, főleg rákban, de más betegségben szenvedőnek.

Örvendezz, Nektáriosz, Isten főpapja!


Reklámok
Explore posts in the same categories: Az egyház hazai hírei

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: