A hit csodája


Bizony mondom nektek: Senki sem hagyja el otthonát, testvéreit, nővéreit, anyját atyját, gyermekeit, vagy földjét értem és az evangéliumért, hogy százannyit ne kapna már most ezen a világon… a másvilágon pedig az örök életet.- Mk 10,29-30.

Darja- a fiától kapott levelet olvassa

A pocsajevi szent hegy tövében, néhány méterre a Lavra falaitól a sorházak között, egy udvarban  aranyló kupolájú, faépítésű kápolna látható. Csak kevesen tudják, hogy az udvarban, a Lavra oltalma alatt, egy sajátos „otthon” működik. Férfiak, nők, apácák, árvák, magatehetetlenek, hajléktalanok lakják.

Közöttük él a 83 éves Darja is, akinek Pocsajevbe való jövetelének különleges oka volt. Az istentelenség korszakában, 1977-ben, felvilágosult férje úgy döntött, hogy hat közös gyermeküket „megmenti” az „eszement hívő” anyjuktól és teljességgel eltiltotta tőlük. Darja, a gyermekei utáni vágytól gyötrődve, a szent helyekre való zarándoklással igyekezett enyhíteni fájdalmát. Így érkezett Pocsajevbe is, hogy ott munkát vállaljon.  Az akkori szerzetesek nem adták áldásukat arra, hogy visszatérjen otthonába, és Darja gyermekeit áldásukkal Istenre és az Istenanya Oltalmára bízták. Az atyák utasítása mindössze ennyi volt: „Haza ne menj, a Lavrát el ne hagyd”. Ezért az elmúlt 30 év alatt Darja úgy imádkozott gyermekeiért, hogy semmit sem tudott róluk.

Nemrég azonban egy zarándok részletes információkat hozott számára gyermekeiről: mindannyian élnek, és egészségesek, jólétnek örvendenek, többen közülük gyermekeket nevelnek – az ő unokáit. Nemrég egyik fia levelet irt neki, ezért reménykedik abban, hogy még halála előtt mindannyiukkal találkozhat.

Harminc év kitartó imádkozása meghozni látszik gyümölcsét. Az Istenbe vetett feltétlen hit csodákra képes. Jó tudni, hogy még ma is léteznek emberek, akik komolyan veszik és beteljesítik Krisztus parancsát: „…Senki sem hagyja el otthonát,…”.

pravoslavie.ru

Explore posts in the same categories: Írások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: