Mi történik akkor, ha hittel közeledünk Krisztushoz?


„Ki érintett meg?“ – kérdezte Jézus. Mindenki tagadta…. Jézus megismételte:“Valaki megérintett, mert éreztem, erő áradt ki belőlem.“
(Lk 8, 45-47).

Ki ne ismerné a történetet, amikor a tizenkét éve vérfolyásban szenvedő asszony hite által nyerte el a gyógyulást. Tudjuk, hogy amije csak volt, orvosokra költötte, de a világi tudomány képtelen volt rajta segíteni. A tény, hogy minden vagyonát orvosokra költötte arról tanúskodik : mindennél nagyobb volt benne a vágy a gyógyulásra.

Boldog az az ember, aki sokakat megszégyenítő hittel tud Istenhez közeledni. Aki le tudja küzdeni akár félelmét, szégyenkezését vagy kétkedő hitetlenségét, az részesedik Isten gyógyító irgalmában.

Nem volt ez másképp a vérfolyásos asszony esetében sem. Felmérte helyzetét és rájött, hogy ez a lehetőség nem biztos, hogy még egyszer megadatik számára. Vette hát a bátorságot, holott tudta, hogy a korabeli társadalmi viszonyok, szokások kereteit átlépni készül, azonban a gyógyulás utáni vágy minden akadály legyőzésében Krisztushoz közel segítette őt.

Fel tudjuk-e mérni Istentől kapott lehetőségeink egyszeriségét, a soha vissza nem térő alkalmat? Isten sokszor ad számunkra olyan lehetőséget, melyet ha észre veszünk, végleges megoldást nyújt az adott problémára, betegségre. Vajon mi az oka , hogy mégsem vagyunk képesek sokszor felismerni azt.

A választ mindig magunkból kiindulva kell keresnünk. Viszont az ember mindig hajlamos arra, hogy másban keresse a problémát. Ilyenkor képesek vagyunk kegyetlen sebekkel illetni embertársainkat. Gyávaságunk, hitetlenségünk kegyetlen tüzes nyilait szórni szét környezetünkben.

Ezzel viszont nemcsak a saját problémákat nem oldjuk meg, de másoknak is hosszas gyógyulást követelő mély sebet okozunk. Megfeledkezve arról, hogy elsődleges célunk a saját gyógyulásunk lett volna. És ilyenkor hiába lesz közel hozzánk a Megoldás, nem vagyunk képesek észrevenni.

A vérfolyásos asszony hite gyógyító erejűnek bizonyult. Ez a hit hozta meg számára a megoldást a sok-sok szenvedésre: a teljes gyógyulást. Hitte, hogy annyi is elég, ha csak titokban a ruhája szélét érinti, akkor is segíteni tud rajta Az, Aki mindent megtehet.

Sokszor halad el mellettünk Krisztus. Minden alkalommal megadva számunkra a lehetőséget, hogy gyógyulást nyerjünk. Legyen erőnk, bátorságunk legyőzni minden – sokszor csak vélt – akadályt, hogy gyógyultan haladhassunk az örökkévalóság felé.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Prédikációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: