Ha Isten ujja megérinti az ember lelkét


A világ rohanó tempójával lépést tartani igyekvő ember értetlenül és felfoghatatlanul néz, amikor Isten érintése nyilvánvalóvá válik előtte. Viszont boldog és kiegyensúlyozott csak akkor lehet az ember, ha nem áll ellen a Lélek fuvallatának.

Megállás nélkül a külsőségekben és az anyagi dolgokban keressük a boldogságot. Ezek következtében azonban úgy bennünk, mint a minket körülvevő világban egyre nő a sikertelenség érzete.

A 32 éves bolgár származású bróker fényes karriernek nézhetett elébe a NASDAQ börzéjén. Sokak számára csak álom marad az állás, amit Christo Miskov egyszeriben feladott és visszatért hazájába, de nem csupán egyszerűen visszatért…

Nikánor testvér, ahogyan most hívják, úgy döntött, hogy a drága öltönyeit és márkás cipőit szerzetesi habitusra és szandálra cseréli. Kiábrándító volt számára látni azokat az embereket, akik mindig többet akartak költeni, mintsem amit megkerestek. Minek következtében pedig szörnyen szenvedtek a világot időről időre gyötrő gazdasági válságtól.

Sok ember nem veszi tudomásul, hogy saját megélhetésére sem keresi meg a pénzt, és csak elvesz, de semmit a közös asztalra le nem tesz. Azonban, ha többet veszel el, mintsem amennyit kerestél, ez azt jelenti, hogy mások a világban éhen maradnak – mondja Nikánor testvér.

Kollégái sehogyan sem voltak képesek felfogni, hogy hogyan jutott arra a döntésre, hogy szerzetes legyen. Számára azonban a benső keresés egyetlen útja volt ez, minek következtében elhagyta az anyagi jólétet, ami semmilyen formában sem hasonlítható a Lélek gazdaságához. Mindenkiből lehet jó bróker, de ez csak a világ számára lesz jó – mondja.

Ha korábban, mint arról a cikket közreadó napilap tudósit, Christo a brókercég aranyborjúját fejte, most a felkelő nappal ébred, hogy a monostor sajtkészítő konyhájába siessen. A fényűző Manhattan helyett most a XII. századi feketehegyi monostor a lakóhelye, amely Szófiától nyugatra, 30 kilométernyire található.

A változás, amin keresztül ment, nem nyugtalanítja. Amikor öt évvel ezelőtt felvette a szerzetesi ruhát, egyetlen modernkori vívmánya a mobiltelefonja volt. Ezt is csupán arra használta, hogy felhívja volt kollégáit Amerikában, valamint új ismerőseit Bulgáriában, hogy segítséget kérjen tőlük az ősi monostor felépítéséhez, melyet a kommunista időszakban koncentrációs táborrá alakítottak át.

Misszióját siker koronázta.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Írások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: