Ima Szent Nektárioszhoz


A rákban szenvedőkért

Nektarios_rast.

Ó, Isteni bölcsességű Nektáriosz, szent Főpap!

Mint az igaz hit védelmezője, fogadd el a benned élő Isten irgalma által, ma a templomban összegyűlt, Krisztusról elnevezett nép ajkáról elhangzó fohászkodást. Mert Krisztus szentjei között, nagyságodnak kiemelkedő híre hozzánk is eljutott. Ugyanis, a föld bármely részén nevedet segítségül hívók segítőjének bizonyulsz és a rákban szenvedőknek gyógyulást, ajándékozol.

Hallottunk ugyanis a nevedet viselő, rákban szenvedő papról, aki tiszteletedre templomot épített. Súlyos rákban szenvedett, elviselve a napi vérfolyást és a szörnyű kínokat, de szent elhatározását el nem hagyta.

Ennek következtében te, sokirgalmú Szent Főpap, leszálltál a mennyből, és neki a templomban, látható formában jelentél meg. Ő azonban egynek a halandók közül vélt téged, imáidat kérve, ekképp fordult hozzád:

„Nagy beteg vagyok, de a szent oltár szeretném befejezni, hogy egykor a néppel együtt, szent liturgiát szolgálhassak. Utána kész vagyok meghalni, mert én a haláltól nem félek”.

Neked, atyánk, bár testnélküli voltál, mégis könny áztatta orcádat! Megölelted és megcsókoltad a szenvedőt, majd így szóltál hozzá:

„Ne bánkódj, gyermekem, amiért betegségben szenvedsz, mert meg fogsz gyógyulni. Ennek a csodának pedig mindenki előtt nyilvánvalónak kell lennie”.

Ő pedig meggyógyult, és te, láthatatlan lettél számára. Ekkor ismervén fel, hogy kivel beszélgetett.

Ó, Krisztus nagy szentje, Naktáriosz!

Ama templom a mai napig áll, és benne az általad tett csodák, mint a tenger vize, úgy sokasodnak! Felismertük, hogy az igaznak imádsága Isten szolgálatára serkent bennünket, hogy gyógyulásunk érdekében, készek legyünk Krisztusért meghalni. Kérünk téged igazságos atyánk, mi, a te beteg gyermekeid: teljesedjen be mirajtunk is Isten szent és kegyes akarata, Aki nem akarja a bűnös halálát, hanem, hogy megtérjen és éljen.

Te, Isten akaratának végrehajtója, kegyes megjelenésed által gyógyíts meg bennünket, hogy Isten neve naggyá legyen a mennyben és a földön, mindörökké. Ámin.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Imádságok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: