Az Istenszülő Hodigitria ikonjának csodája


Az oroszországi Csubkovicsi gazdag múltu község. A XVII – XVII században kozákok lakták, majd hanyatlásnak indult. A községben álló szent Anna templom nem kevesebb, mint ötszáz éves…

Jelenlegi formájában a XVIII. század végéről maradt fenn. Anna Fedorenkova vagyonát a templomnak adományozta, így a templom szinte teljesen újra lett építve. Élete hátralevő részét a templom közelében töltotte, mint nincstelen. Halála után a templom mellett temették el. Napjainkban a sír feltárásra került, amikoris Anna testi maradványait épségben találták meg. Jelenleg a templom területén a ravatalozóban vannak maradványai és látogatható.

A templom legfontosabb ereklyéje az Istenszülő Hodigitria elnevezésű csodatevő ikonja. A hagyomány szerint az ikon 400 évvel korábban jelent meg egy tölgyfa levágott törzsén.

Évente, augusztus 10 –én, az ikon megjelenésének évfordujóján, zarándokok hatalmas tömege jelenik meg itt. A forrásnál tartott szertartás után a zarándokok kimerik a vizet teljesen a szent kútból egész a tölgy törzséig, mely lesüllyedt a földbe négy méter mélyen.

Csodás gyógyulások sokaságáról szólnak az elbeszélések, melyek az ikon előtt történtek. A nemzedékről nemzedékre átöröklődő elbeszélések napjainkig fennmaradtak és hozzá tartozik az is, hogy a csodás gyógyulások sora ma is tart.

Jevgenij, a templom gondnoka, aki volt sportember – nehézatletikával foglalkozott – miután konyörgő ájtatosságot – moleben – végzett az ikon előtt, meggyógyult súlyos vesebetegségéből. A városi poliklinikán, ahova bejárt megfigyelésre, az orvosok értetlenül széttárták kezüket mondván, hogy a vizsgálat eredménye jó – tünet mentes.

Egyetlen moleben imádkozása után megyógyult az ivás szenvedélyétől egy megrögzött alkoholista.

A csodatevő ikon híre terjed az egész Orosz földön. Özönlenek a zarándokok, ki gyógyulást, ki meggyőződést keresve.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Az Istenszülő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: