Az Istenszülő csodája SzíriábanSzaud-arábiából egy bizonyos moszlim férfi 2004 decemberében a televízión, rádión és a sajtón keresztül közölte az arab világgal Isten nagy szeretének bizonyságtételét, amely radikálisan megváltoztatta egész életét.

Néhány évvel korábban házasságot kötött egy moszlim nővel. Mindketten nagyon gazdag családból származtak. Boldog házasságban éltek, azonban minden igyekezet ellenére, bár sok pénzt költöttek az orvosokra, nem született gyermekük.

A férfit családja arra ösztönözte, hogy a moszlim törvényekkel összhangban vegyen még egy feleséget, aki majd szül neki gyereket. Erről azonban hallani sem akart. Egy idő után úgy döntöttek hogyha már nincs gyerekük, akkor utazgatni fognak a világban. Először elmentek a szomszédos Szíriába. Megérkeztek Damaszkuszba és meg akarták ismerni az ország történetét és érdekességeit. Taxit fogadtak, és megkérték a sofőrt, hogy mutasson meg nekik minden, amit érdemes megnézni.

Útközben sok mindenről beszéltek, így szóba jött az is, hogy nincs gyerekük. A taxis azt a tanácsot adta nekik, hogy látogassanak el az antióchiai patriarchátushoz tartozó Legszentebb Úrnő monostorába. Itt őrzik ugyanis az Istenszülő csodatevő ikonját, amely már sok gyermektelen házaspáron segített. Megkérték hát a taxist, hogy vigye őket oda. Annak ellenére, hogy moszlimok voltak, imádkoztak az ikon előtt. A monostorban, a helyi hagyomány szerint egy kis olajat adtak nekik inni abból a mécsesből, mely az ikon előtt világít, és egy kis darab lámpabelet. Ebben a formában már sok gyermektelen házaspáron segített az Istenszülő, akkor is, ha azok nem voltak orthodoxok.

Amikor távoztak a monostorból, azt mondta a férj a taxisnak: „Ha a keresztények Máriája segít abban, hogy gyermekünk foganjon, 80 ezer dollárt adományozok ennek a monostornak, neked pedig, amiért ide vezettél bennünket, 20 ezret”.

Miután visszatértek otthonukba, kilenc hónapra egy egészséges fiút szült az asszony. Az egész család elismerte, hogy a gyermek az Istenanya gyümölcse. Az arab férj haladéktalanul teljesíteni akarta, amit megígért.

Felhívta hát a taxist, hogy várja Damaszkuszban, mert hozza a pénzt. Ekkor a taxis egyszeriben tisztességtelen és kapzsi emberré lett. Megegyezett két barátjával, hogy megölik és kifosztják az arab férfit. A repülőtéren a taxis úgy mutatta be két barátját, mint a testőreit, nehogy útközben kirabolják őket.

A boldog apa ezeknek is fejenként tízezer dollárt ígért. Útközben a monostor felé egy elhagyatott helyen megálltak a kocsival és a hálátlanok, megölték az arab férfit – levágták kezét, lábát és a fejét is. Testét a csomagtérbe dobták és elmentek. Isten akaratából azonban elromlott a kocsijuk és meg kellett állniuk. Egy arra haladó kicsi sofőrje felkínálta, hogy segít, de félelmükben a gyilkosok visszautasították. Tovább hajtott tehát, de a tükörben észrevette, hogy a csomagtérből vér folyik ki.

Megértette, hogy nincs minden rendjén, az első faluban értesítette a rendőröket. Isten hatalma még ugyanazon a helyen tartotta a gyilkosokat, ezért hamar rájuk találtak. Miután felnyitották a csomagteret, hihetetlen látvány tárult eléjük.

Kilépett belőle az arab férfi és azt mondta: ’Miért háborgattok engem? A Legszentebb Istenszülő ugyanis egész idő alatt visszavarrta kezem, lábam és a fejem, és a Mindenható Isten pedig életet ajándékozott nekem. Nézzétek, már csak egy kis darabon kell vissza varrni.”

És valóban, a meggyilkolt férfi kezén látni lehetett még egy darabot, amit még vissza kellett varrni, a többi viszont tökéletesen fel lett varrva. Később a sebészek egybehangzóan állították, hogy soha az életben még nem láttak ilyen precíz módon visszavarrt testrészeket. Ami pedig a fejét illeti, arra nem találtak szavakat.

A gyilkosok a rémülettől megzavarodtak, és mint a megszállottak kiabáltak: „Mit jelentsen ez, hiszen megöltünk, levágtuk a fejed?!. Hogy létezik az, hogy mégis élsz? Ó, jaj nekünk.”

A megmentett férfi felhívta a családját és elbeszélte nekik, hogy mi történt. Megkérte őket, hogy azonnal jöjjenek Damaszkuszba, hogy együtt menjenek el leborulni Isten nagysága előtt a monostorba. Végül nem 80, de 800 ezer dollárt adományozott a monostornak, mindezt csak mint elöljáróban.

Az eset valódiságát megerősítette az antióchiai patriachátus püspöke is.

A mi Urunk és Istenünk, Jézus Krisztus, a Legszentebb Istenszülő közbenjárására adjon hasonló hitet mindazoknak, aki hiszik és vallják a Szent Orthodoxiát, hogy életünk során miden helyzetben képesek legyünk meríteni a kiapadhatatlan forrásból, az Egyházból, Isten irgalmából!

Bratczyk 261.sz/2005.július

Reklámok
Explore posts in the same categories: Az Istenszülő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: