Pocsajevben történt


PocsajevAz idők során ez az Istenanya által kiválasztott és védelmezett szent hely, az istentelenek és ál keresztények támadásai háborgó hullámait sokszor utasította csendre.  Nem volt ez másképp akkor sem, amikor 1959-ban, a helyi „magasságos és mindenható” Icsanszki elvtárs merészet gondolt magában.

Eme szomorú történetnek előzményi voltak. A Lavra Szentháromság temploma felett, 1958-ban, tiszta feketébe öltözve, omoforral kezében, megjelent az Istenszülő. A szerzeteseken kívül ezt a jelenést az akkor ott tartózkodó zarándokok is látták. Mindenki az udvarra ment, és térdre ereszkedve imádkoztak mindaddig, amíg a jelenés tartott.

A Lavrához tartozó Szentlélek szkitibe, 1958-ban, rendőrök rontottak be, élükön a kommunista párt helyi vezetőjével, Icsanski elvtárssal, aki saját kezűleg szedte le a falról az ikonokat és vagdosta földhöz. Amikor a szerzetesek megbotránkozásuknak adtak hangot, Icsanszki elvtárs hangos kiáltással azt mondta: „Ha van Isten, hát vegye el tőlem azt, ami számomra a legdrágább!” Amikor hazaért a szkitiből, távirat várt rá, melyben ez állt: “Ma reggel, Ludmila lánya kezében, aki Lembergen dolgozott, felrobban egy savval teli palack”. A lány olyan súlyos égési sebeket szerzett, melybe azonnal bele kellett volna halnia, azonban estig szenvedett, amíg apja a monostor területén tartózkodott. Lánya temetése után Icsanszki elvtársat még két szörnyű csapás érte: idősebbik fia agyonlőtte magát, felesége pedig elmegyógyintézetbe került. Hogy ezt a szörnyű esetet hamarabb elfedje a nép, az elvtársat áthelyezték.

Még ma is élnek Pocsajevben olyan emberek, akik bizonyítani tudják az eset valódiságát. Egyik idős hölgy elmondta, hogy a szörnyű kínok között elhunyt lány sírja az ő szülei sírjához közel van.

-melanhlenos-
Reklámok
Explore posts in the same categories: Történelem

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: